Egy mondat Bissauból

 2014.04.09. 10:59
1_2.jpg

 

Annyi hülyeséget írkálnak mostanában Bissau-Guineáról a magyar sajtóban, hogy úgy gondoltam, most már én is hozzájárulok egy nem kevésbé értelmetlen szösszenettel. Pont egy éve hurcolok a laptop táskámban egy újságot, a bissaui "O Democrata" egyik számát. Van benne egy cikk, amely új távlatokat nyitott meg számomra, úgy érzem kicsit elmozdult a publicisztika világa a Bayer - Tóta W. skáláról. A dolgozatot António Nhaga, az újság általános igazgatója jegyzi a szerkesztőség nevében, írtam neki engedélyért, hogy idézhessek, de nem válaszolt. Kicsit túllihegtem a dolgot, meg lusta is vagyok a teljes írás lefordításához. De van benne EGY mondat, amit szeretnék közreadni: 

 

"A kitűnő teljesítmény, amelyet a bissaui születésű focistáink nyújtottak, Zé-povinho de Bandim fiai, a portugál Sub-20 válogatott tagjaiként, csak azokat lepik meg, akik rossz szemmel nézik országunkat és akik azzal csapják be a fél világot, hogy azon férfiak kromoszómái és spermái, akik Nyugat-Afrika ezen 36.125 négyzetkilóméterét lakják, csak inkompetens és puccsista fiak nemzésére képesek, akik nem tudnak semmivel sem hozzájárulni a kortárs világhoz."

 

Köszönöm a figyelmet.

(A kép csak illusztráció, bár a főcím miatt ezt a számot is meg kellene szereznem: "Paulo Gomes és Tcherno Djaló gyerekek, akiket ki fogok rugdosni")

 

Címkék: afrika publicisztika Bissau Bissau-Guinea

A bejegyzés trackback címe:

https://tucano.blog.hu/api/trackback/id/tr135996500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása