Kezdem úgy látni a dolgokat, mint a fiam: már csak két napot kell aludni a nagy meccsekig!

Talán nem is volt még itthon ilyen gála, ahol valóban kiderül, hogy kik a legjobb fighterek a súlycsoportjukban. Persze ez is csúsztatás, mert Viktor már rég magasan a legjobb csoportjában, Cápáéknál, meg Varga Levi a top, de ő nem verekedhet Cápával, hiszen csapattagok. Mindenesetre húzós a tét. Vitya már akor álmodozott erről az összecsapásról, amikor elkezdte a bjj-t, így régi vágya válik valóra, amikor megmutatja szombaton a jiu-jitsu erejét, a talán legnépszerűbb magyar kempo harcos ellen. Szerintem az idő már meccs nélkül is eldöntötte ezt a küzdelmet, hiszen Viktor parádés küzdelmeire külföldön már sokan felfigyeltek, így az ő karrierje már anélkül biztosítva van, hogy legyőzte volna Highlandert. De erre a győzelemre szüksége van, egy utolsó szimbólikus lépéssel lezárja a "ki a jobb" kérdést Magyarországon.

Cápa egészen más tészta, ő hosszú lábadozásból tér vissza a térdműtétjét követő pihi után. Aki ismeri Cápuszt, tudja hogy ha valamit el akar érni, akkor azt el is éri. Mióta Bárdosi Sándor a címlapokra került, Cápa folyamatosan kérte, hogy mérkőzhessen vele. Rengeteg minden közbejött, de valahogy sokcsatornán keresztül eljutott a kihívás és Bárdosi igazi sportemberhez méltóan vállalta küzdelmet, ráadásul alig több, mint egy héttel előző mérkőzése után.

Mit várhatunk? Persze győzelmet. Miért is fontos ez? (Csak hülye kérdéseket vagyok hajlandó feltenni magamnak) Mert majd 5 évvel a bjj hazai megjelenése után, még mindig nem értik az emberek, hogy mma bjj nélkül olyan húsleves hús nélkül. Az mma-t a bjj a Gracie család alkotta meg, abban a formában, amit ma ismerünk. Ahogy a mi harcosainknak állóharcot (boksz/thai-boksz) kell tanulniuk kiegészítésképpen, úgy az állóharcosoknak bjj-t kell tanulniuk. Meg kell érteniük, hogy másképpen megy. Amíg ez nem történik meg, csupa kókler ellen kell felálnunk a ringben és nem lesz olyan bajnok, akik a magyarok jóhírnevét terjesztené a világon. Ezért nagyon fontos nekünk ez a hétvége, mert nemcsak Cápa és Viktor fog győzni, hanem az ő sikerük mutatja, hogy a Gracie Barra helyes úton jár és hogy Gracie-jitsu überalles. Mondjuk én stílusfanatik vagyok,

A bejegyzés trackback címe:

https://tucano.blog.hu/api/trackback/id/tr78637752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása