Capoeirából MMA : Murilo Chacal

 2011.03.13. 20:52

Szóval Recife városában mindig nagy hagyományai voltak a vale tudonak, amíg be nem tiltották. De aztán a nagy szabadsággal együtt újraindult a mozgalom:) Ugye amióta Zé Radiola visszatért Rioból, van rendes jitsu a városban, persze mások is vannak, de nem rúgnak nagyon labdába, bár lebecsülni természetesen senkit sem szabad. Aztán ott van a capoeira, csoportunkat 9 éve alapította Mestre Zebrinha, ennyi idő kellett hozzá, hogy Észak-Kelet Brazíliában a legmeghatározóbb csoporttá váljon, egyben Recifében is. Ez azért nagy szó, mert Recifében a capoeira gyakran élt-halál kérdése. A mi filónk azonban nagy rést üt a megszokott panelen. A Legiao Brasileira de Capoeira ugyanis tényleg az atléta életmódra helyezi a hangsúlyt és ennek gyorsan meglátszódnak az eredményei. Ha elmegy az ember egy rodára, akkor a sok megszokott szétesett és alultáplált ropi helyett csupa nagydarab és felkészített embert talál. Az ilyen jellegű csapatnak nem is nagyon lehet ellenállni:) Na jó, elég az önfényezésből, pedig jólesik. Ami fontosabb, hogy talán a csillagok együttállása miatt, de Recifében nagyon megerősödött a capoeira-mma vonal. Kezdődött azzal, hogy a Mestre Barrao tanítványai az AXE capoeirából elkezdtek Zéhez járni és ugye volt az a nagyon látványos győzelem (Lelo rulez), amely jelentőset fényezett a capoeira megtépázott hírnevén:

 

Ahogy megy fel az MMA ázsiója egész Brazíliában, persze Recife sem maradhatott ki, így megalakult a RECIFE FC. Ez a minimál reklám sztem nagyon jól sikerült, ami különösen tetszik, hogy alakulnak át a thai mozdulatok vmi brazilos könnyedebb dologgá:

 

 Na, elértünk Murilo Chacalhoz is. Per pillanat kék öves, forrásaim szerint Recifében él, de valószínűleg Caruaruból származik. Nézzük, hogyan mészárol le éppen vkit (zenéért5*):

 Komolyabb érdeklődőknek itt van a meccs végig:

 

 Szóval CM Paje és CM Macarrao nagyon jó munkát végeznek, alig várom hogy ismét velük edzhessek! Sakál komának meg sok sikert, ilyen aktivitással fényes karrier várhat rá.

 

Címkék: brazília mma capoeira legiao recife brasil vale tudo mestre zebrinha legiao brasileira de capoeira brazil jiu jitsu zé radiola murilo chacal

A bejegyzés trackback címe:

https://tucano.blog.hu/api/trackback/id/tr82736724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása