Brauliot nem kell bemutatnunk, hiszen akárcsak Max, Zé Radiola mester tanítványa, aki az angliai Birminghamben tanít. Többször járt Magyarországon és reméljük, hogy az V. Open BJJ Hungary 2009 után is tanít minket.

Az ADCC-t meg végképpen nem, mert a világ legrangosabb submission grappling versenye, aki nem ismeri a versenyt, mítikus történetét az alapító sejkkel, az térdepeljen a sarokba!


De nézzük, mi is történt Barcelonában (a poszt végén ott van a videó is az abszolút döntőről):
A verseny szombati napján Braulio gyorsan kopogtatva ellenfeleit jutott a vasárnapi elődöntőbe a -88kg-os súlycsoportban. A döntőbe utásért Rafael Lovato-t intézte el egy térdfeszítéssel. A döntőben jogos bosszú, a tavalyi kimonos vb döntőért: az ellenfele André Galvao volt, a meccset Romulo Barral közvetítette élőben. Galvao guardba húzta Brauliot, aki rögtön lábfeszítésre megy, de Galvao kivédi. André ugyanazt akarja, Braulion a védekezés sora, aki egy sweep kísérletet is megakadályoz. Szép kísérletek mindkét oldalon, Galvao söpör, Braulio karfeszítésre megy, aztán felállnak. Braulio földrevisz, de nincs meg a pont, mert Galvao visszapörget, de ekkor kap egy inverz háromszöget és KOPOG! Braulio Estima aranyérem -88kg kategóriában.

Abszolút kategória:
Braulio kezdi a menetelést 45 másodperc alatt lekopogtatja Jenna-Pekka

Marcelinho Bruno Bastos ellen, túlidőben találja meg a helyét, söpör, hátra megy és fojt.

Vinicius Magalhaes Dean Lister veri bírói döntéssel.

Chris Weidman egy hátrakerüléssel veri 3:0-ra Antoine Jaoude-t.

Xande Ribeiro meccse a vékony Ricco Rodriguez-zel. Xande guardjátékban, hátra próbál kerülni állva, majd földön, majd felülre kerül. ROdriguezt kimurával kopogtatja végül half-guardból.

Tom DeBlass és Andre Galvao csatája. Galvao söpör. DeBlass heel hook-kal próbálkozik. Galvao megmenekül, guardjáték. Tom próbálkozik, de André hátrakerül és nyer.

Jeff Monson az izlandi Gunnar Nelson ellen. Gunnar védi a guardot és szépen támadja Monson hátát az első rész végéig. Monson menekül, majd egylábas földrevitellel próbálkozik, de Gunnar ismét próbálkozhat, kikerülnek a küzdőtérről. Gunnar tolja Monsont a nagy súlykülönbség ellenére is. Gunnar hátrakerül (0:3) és kopogtatja Monsont egy kimurával.

David Avellan pontozással veri Roberto Cyborgot.

Braulio és Marcelo Garcia a középdöntőbe kerülésért: Estima guardba ránt, majd söpör. És guard pass. Marcelino menekülne, de Braulio hátramenne, helyette mount, majd utána hátrakerül és kopogtatja Garciát.

Vinicius Magalhaes és Chris Weidman. Vini villámgyorsan berak egy karfeszítést és elődöntös Braulio ellen.

 

A harmadik meccsen Xande Galvao ellen. Xande jobban kezd, leviszi Galvaot, de nem jár érte pont, utána guardjáték. Söprés. Xande Galvao hátába kerül, 3:0, és Xande viszi a meccset.

 

Gunnar Nelson hátulról fojtja David Avellant.

 

ELŐDÖNTŐK:
Braulio Estima és Vinicius Magalhaes között megy a harc a döntőbe jutásért. Braulio Pesao lábát támadja, guard lesz belőle. Braulio zár és majdnem mountol. Vini szökik, de Braulio földreviszi (2:0), középrfe kerülnek, Braulio beakasztja a horgokat (5:0). Vini szökik, de Braulio zárt guardjába kerül, söprés 7:0 és vége a meccsnek. A másik páston Xande guardba húzza Gunnart, ez nagyon megy neki ezen a versenyen. Az esélytelenebb Gunnar azonban Xande hátát fenyegeti, de a 2008-as és 2006-os abszolút BJJ világbajnok sima térdfeszítéssel nyer, kopogtatva az izlandi ellenfelet. Braulio és Xande találkoztak már ADCC döntőben, 2007-ben a -99kg-ot ők nyomták, de most a legfontosabb címről van szó.

DÖNTŐ:
Braulio a meccs elején berakja a minden Zé Radiola tanítványnak annyira menő inverz triangolot. Xande egy kézzel védekezik, feláll és rázza magát, guard a vége. Azonban Xande jobb válla lesérül, fel kell adia a meccset, Braulio a bajnok!
 


A döntő után Jacaré jön a pástra, provokálja egy kicsit Brauliot, hiszen 2011-ben övék a superfight!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Braulio vs. Xande 2007

 

Címkék: barcelona bajnok garcia max abszolút gracie barra bjj carvalho grappling submission grappling braulio estima adcc adcc 2009 abu dhabi combat club radiola triangolo marcelo

A bejegyzés trackback címe:

https://tucano.blog.hu/api/trackback/id/tr211411757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bambusznyárs · http://fighter.blog.hu 2010.01.25. 13:54:56

Köszi tucano!
nem volt időm megnézni a élőben, de ez a részletes leírás tökéletesre sikerült.
Köszi
süti beállítások módosítása